Let op: Dierenkliniek Goes is tijdelijk gesloten, lees hier meer over op de homepagina.

Onze dierenklinieken

Tips van onze dierenarts: zo houdt u uw huisdier gezond

Gezondheidscontrole en vaccinatie voor huisdieren

U ziet uw huisdier natuurlijk het liefst gezond en gelukkig door het leven gaan. Wij ook. Vandaar dat wij u adviseren om minimaal 1x per jaar uw huisdier door een van onze dierenarts goed te laten nakijken. Tijdens deze gezondheidscontrole bespreken wij met u hoe het met uw huisdier gaat: eet en drinkt hij goed, beweegt hij normaal en gedraagt hij zich op een manier die bij zijn leeftijd past. We wegen hem en kijken hem goed na. Wanneer alles in orde is dan vaccineren we uw huisdier om hem zo goed mogelijk te beschermen tegen de belangrijkste infectieziekten. Want voorkomen is beter dan genezen.

Bestrijd parasieten bij uw hond of kat

Honden en katten zijn van nature heel nieuwsgierig. Ze snuffelen aan van alles en nog wat en veel van wat ze tegenkomen wordt op smaak getest. Op zich is dat natuurlijk gedrag, maar daarbij lopen ze wel het risico op een infectie met parasieten, zoals wormen. Daarnaast loeren teken en vlooien op hun kans om zich te nestelen op uw huisdier en dat zijn gasten die we liever buiten laten. Met het warme weer van tegenwoordig kan dit het hele jaar door gebeuren. Zorg daarom voor een goede bestrijding van wormen, vlooien en teken. Vraag ons gerust om een goed advies voor uw hond of kat.

Juiste voeding voor uw huisdier en beweging

Onze huisdieren zijn net mensen: om gezond te blijven moeten ze goed eten en veel bewegen. Vroeger aten veel huisdieren ‘met de pot mee’ maar we weten ondertussen dat dit niet het beste is voor een hond of kat. Gelukkig is er tegenwoordig meer dan genoeg goede en uitgebalanceerde voeding voor ieder dier, ongeacht ras, leeftijd en geslacht.

Er is onderhoudsvoeding voor het gezonde dier en dieetvoeding voor dieren met bijvoorbeeld overgewicht of nierproblemen. We helpen u graag bij de juiste keuze. Als u dan voor voldoende beweging zorgt, dan wordt het tussen ons een hele goede samenwerking.

Tarieven preventieve zorg

Wij vinden preventieve zorg voor uw huisdier heel belangrijk, zoals de vaccinaties en sterilisatie. Maar deze moet ook betaalbaar zijn.

Alle vaccinaties hond* €69,30
Alle vaccinaties kat €69,30
Alle vaccinaties konijn €69,30
Titeren* €69,30
Sterilisatie poes €191,20
Castratie kater €95,55
Sterilisatie teef vanaf** €420,70**
Castratie reu vanaf** €263,85**
* op verzoek is titeren mogelijk
** prijs is afhankelijk van het lichaamsgewicht

Bij een ziek huisdier gaan wij voor beter

Een dierenarts die luistert naar uw verhaal

Ieder huisdier kan ziek worden. Het is dan van belang om niet te lang te wachten en er snel achter te komen wat er aan de hand is. Wanneer u bij onze dierenarts op bezoek komt dan is uw verhaal erg belangrijk. U weet beter dan wie dan ook wat er precies aan de hand is: hoe is de eetlust, het gedrag en hoe ziet de ontlasting eruit, om een paar dingen te noemen. Wij luisteren eerst goed naar u, voordat we op zoek gaan naar de oorzaak.

Diagnose in een moderne dierenkliniek

Soms weten we na uw verhaal en een lichamelijk onderzoek al wat de oorzaak is, maar veelal moeten we meer onderzoek doen voordat we een goede diagnose kunnen stellen. Gelukkig heeft de dierenarts daar tegenwoordig allerlei mogelijkheden voor, zoals bloed- en urine-onderzoek, röntgenfoto’s en echografie. Wij vertellen duidelijk welke onderzoeken nodig zijn voor de juiste diagnose en overleggen altijd met u wat we gaan doen.

Samen met de dierenarts op weg naar beter

Zodra we een diagnose hebben gesteld kunnen we een behandeling inzetten. Wij streven uiteraard naar de beste therapie om uw huisdier weer beter te krijgen. Maar, zoals we dat met alles doen, de keuze van de behandeling gebeurt in goed overleg met u. Waarbij de gezondheid van uw huisdier natuurlijk voorop staat.

Kortom, wat we ook doen, we doen het samen.

Onze dierenarts helpt u graag

Is uw huisdier ziek?

Maakt u zich zorgen om zijn of haar gezondheid?

Maak dan direct een afspraak met één van onze dierenartsen zodat we u snel kunnen helpen.

Maak een afspraak