Let op: Dierenkliniek Goes is tijdelijk gesloten, lees hier meer over op de homepagina.

Ik blijf hier

Ik ga niet naar Amerika

Zoals velen van jullie ongetwijfeld weten heb ik meegedaan aan het RTL-programma ’In de voetsporen van Dokter Pol’. Een tv-programma waarbij de wereldberoemde Amerikaanse dierenarts op zoek gaat naar een mogelijke opvolger. Meerdere Nederlandse dierenartsen streden in een spannende afvalrace om de titel als opvolger van Dokter Pol. En laat ik die race nu gewonnen hebben: een geweldig compliment! Toch heb ik besloten om niet naar de VS te gaan en hier te blijven.

Ik heb altijd al graag in de Verenigde Staten willen werken en dit avontuur was een goede manier om die droom in vervulling te laten gaan. Daarom ben ik met volle overtuiging in het programma gestapt en ik ben dankbaar dat ik eraan heb mogen meedoen. Er zijn in de periode waarin de tv-serie werd opgenomen echter een aantal onverwachte en ingrijpende dingen in mijn familieleven gebeurt, waardoor het voor mij belangrijk is om dicht bij mijn naasten te zijn en blijven. Daarom heb ik ervoor gekozen om in Nederland te blijven en op dit moment niet bij Dr. Pol te gaan werken. Een moeilijk maar afgewogen besluit. De beweegredenen hierachter wil ik verder graag privé houden en ik hoop dat jullie daar begrip voor hebben.

Dat wil niet zeggen dat ik nu met tegenzin met mijn praktijk in Goes verder ga, integendeel. Want wat ben ik verrast door de overweldigende aandacht en warme steun van jullie tijdens de uitzendingen op televisie. Tot mijn grote verbazing stortten de media zich erop en zag ik mijn verhaal terug in diverse kranten en bij Omroep Zeeland. Ook op sociale media bleef het niet stil en onze eigen Facebookpagina ontplofte soms met alle leuke en lieve berichtjes van jullie; fantastisch.

Vrijwel zonder uitzondering lieten jullie me weten dat jullie mij de winst heel erg gunnen, maar dat jullie het tegelijk heel jammer zouden vinden om mij als jullie dierenarts te verliezen. En dat heeft mij, en met mij ons hele team, ontroerd. Deze waardering doet ons heel erg veel. We werken met veel bezieling om onze klanten en onze patiënten te helpen en het is hartverwarmend om dat op deze manier terug te krijgen. 

Kortom, het is helemaal niet erg om in Nederland te blijven en als jullie dierenarts te mogen blijven werken. Samen met mijn hele team, blijf ik me met evenveel enthousiasme en bevlogenheid inzetten voor de gezondheid van jullie geliefde huisdieren.

Namens ons allen, enorm bedankt voor jullie liefde en aandacht.

Vriendelijke groet,
Marten van den Boomgaard

Terug naar Over ons